Zurich – Real Madrid 2-5 – kampreferat fra den Spanske presse

Så er Champions League sæsonen 2009/10 skudt igang. En sæson der ender med finale i maj 2010 på Real Madrid’s hjemmebane Estadio Santiago Bernabeu.
Real Madrid kom godt fra start med en sejr på udebane på 5-2 over Zurich fra Schweiz.
Marca Spanien’s største sportsavis og tæt allieret af hovedstadsklubben bruger følgende overskrift på dagens avis onsdag d. 16 september: “Cristiano saco su fusil”. Oversat betyder det “Cristiano Ronaldo tog sit gevær frem”. Med henvisning til de 2 frisparksmål han scorede på hårde skud som målmanden havde svært ved at håndtere. Underoverskriften lyder: Se quita la presion fulminando a los suizos con dos trallazos de falta. Oversat: “Han (Cristiano Ronaldo) fjerner presset ved af fyre af mod svejtserne med 2 tordnende frispark”.
Den tredje overskrift på forsiden lyder: Tambien mojaron Raul, Higuain y un superlativo Guti que marco un gol de vaselina para enmarcar. El tecnico suizo: por aqui ha pasado unos de los mejores equipos del mundo si no el mejor. “også Raul og Higuain scorede og en fantastisk spillende Guti scorede på et lob til at slutte af. Den svejsiske træner: det var et af verdens bedste hold – måske det bedste der kom forbi i aften”.

Cristiano Ronaldo tog sit gevær frem - Zurich - Real Madrid 2-5

Cristiano Ronaldo tog sit gevær frem - Zurich - Real Madrid 2-5

Inden i avisen gives spillerne karakter for indsatsen. På en scala fra 1 – 3 hvor 3 er det højeste.
Casillas 2 – Arbeloa 1 – Pepe 2 – Albiol 1 – Drenthe 2 – Alonso 3 – Gago 1 – Lass 1 – Kaka 1 – Ronaldo 3 – Raul 3 – Higuain 2 – Guti 2- Pellegrini (træner) 2.
Kampens spiller Cristiano Ronaldo. På ærmet under pokalen med de store ører og tallet 9 står der skrevet: “Respect” UEFA’s kampagne mod racisme i fodbolden. Grunden til at Real Madrid spiller uden sponsor logo kan have noget at gøre med lovgivningen i Schweiz angående reklamer for gambling, alcohol og cigaretter.

Cristiano Ronaldo i fuld Champions League udebane trøje

Cristiano Ronaldo i fuld Champions League udebane trøje

Kommentar fra Real Madrid træner Pellegrini efter kampen:
Generelt set var Pellegrini tilfreds med de 3 første points i Champions League for sæsonen 2009/10:
Jeg er godt tilfreds selvom man altid kan forbedre sig. For mig var det vigtigste det at score 5 mål men jeg var også godt tilfreds med den profesionelle attitude som vores hold udviste. Inklusive at når vi var mest under pres scorede vi. Jeg ønsker ikke at kritisere dommeren for det straffespark han fløjtede og som fik Zurich tilbage i kampen. Jeg er heller ikke helt klar over hvorfor vi fik problemer i kampen. Der kan være mange grunde hertil. Vi havde helt styr på begivenhederne og så indenfor 5 minuter kommer vi pludselig i problemer. Men heldigvis øgede vi føringen herefter. Jeg ønsker ikke at udtale mig om dommeren.
De 2 mål af Cristiano Ronaldo overraskede ikke Pellegrini:
Jeg synes at Cristiano Ronaldo viser i hver eneste kamp kvaliteten af sit spil og sin vigtighed for holdet. Det at han scorede 2 mål viser blot hvad der vil følge i alle kampene.
Pellegrini måtte indrømme at en af de ting der kan og skal forbedres i forsvaret er ved dødbold situationer:
Det er et område som man kan arbejde med og selvom det er kedeligt at skulle gentage sig selv ja så er det klart at vi har en svaghed på det område. Det er et problem der handler om at være opmærksom og om at få kollektivet til at fungere ved opdækning.

Reklamer

Tags: , , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: