Nyt Estadio Santiago Bernabeu

Real Madrid’s stadion Santiago Bernabeu er en af fodbolden’s katedraler. En klassisk arena der har set mange store øjeblikke blandt andre VM finalen i 1982 mellem Italien og Tyskland. Estadio Santiago Bernabeu blev senest renoveret i 2006 og er af UEFA i år 2007 blevet tildelt 5 stjerner der er det højeste antal stjerner noget stadion kan opnå. Kun stadions med 5 stjerner kan afholde Champions League finalen. På trods af at stadion har gode adgangsforhold og at siddepladserne er tæt på banen mangler der måske lidt i det audio-visuelle. Storskærmene er ikke særligt store og viser ikke gentagelser af de vigtigste situationer fra kampen.
Mens den indre del af stadion er blevet opdateret løbende er der ikke gjort meget for at forskønne facaden. Grå beton og ingen videre arkitektoniske kreationer.

Santiago Bernabeu stadion i Madrid

Santiago Bernabeu stadion i Madrid

Der er imidlertid nu planer om at gøre Bernabeu til et arkitektonisk “landmark” – et ikon i Madrid’s bybillede der vil være en reference både for klubben og for byen.

Estadio Santiago Bernabeu - det nye Guggenheim i Madrid

Estadio Santiago Bernabeu - det nye Guggenheim i Madrid

Overskriften på sportsavisen Marca den 11 september 2009 lyder: “El Guggenheim de Madrid” – Madrid’s Guggenheim (med reference til det berømte museum i New York). Underoverskrift: Florentino quiere modernizar la imagen exterior del Santiago Bernabeu. Oversat: ” Florentino Perez (Real Madrid’s præsident) ønsker at modernisere det arkitektoniske udtryk af facaden på Santiago Bernabeu”. Ydermere lyder det: “El proyecto estara disenado por uno de estos tres prestigiosos arquitectos: Moneo, Calatrava o Pei. La obra estara lista para 2013”. Oversat: “Projektet vil blive designet af en af disse 3 prestigefyldte arkitekter: Moneo, Calatrava eller Pei. Værket vil stå færdigt i 2013.

Reklamer

Tags: , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: