Interview med Sergio Ramos – anden del

Her følger så anden del af interviewet med Real Madrid spilleren Sergio Ramos.
Spørgsmål: Lad os analysere de nye stjerner i klubben. Hvad mener du om Kaka ?
Svar: Det er en spiller der overrasker meget. Umiddelbart syner han ikke af meget hverken teknisk eller fysisk. Han får heller ikke altid den kredit han fortjener men han gør den forskel som alle store stjerner gør.
Spørgsmål: Og Cristiano Ronaldo ?
Svar: Han er nummer et og det har han vist. Han har demonstreret at han er på et enormt højt niveau og et skridt foran resten. Han kan blive alt det han vil i fodboldverdenen.
Spørgsmål: Ser du Ronaldo bekymret eller ser han ud til være under stort pres ?
Svar: Denne type af spiller er vant til presset. Det virker sågar motiverende. Det at gå på banen på et fyldt stadion og at folk forventer noget af dig – dette motiverer dig mere til at yde dit maksimale.
Spørgsmål: Er Ronaldo bedre end Messi ?
Svar: I fart har Messi bedre balance men Cristiano er meget mere eksplosiv. Over korte afstande er Messi hurtigere men over lange distancer hvis Cristiano spiller sig selv ja så skal man have en motorcykel for at kunne følge ham.
Spørgsmål: Mange siger at med Cristiano Ronaldo og dig selv Real Madrid har den bedste højre side i verden.
Svar: Først skal vi lære hinanden og kende og lære at spille sammen. Jeg tror ikke det bliver særligt svært. Sandheden er at det er en stor fornøjelse at have en spiller som Cristiano Ronaldo foran en på banen. Have denne type af fodboldspillere som Cristiano , Kaka og Xabi Alonso har givet os et spring i kvalitet og det er en fornøjelse at spille sammen med dem.
Spørgsmål: Det er helt sikkert at Benzema minder meget om Ronaldo ?
Svar: Jeg har altid ment at Ronaldo var den bedste angriber i verden. Når han var i form var der ikke nogen anden i verden på hans niveau. Benzema er stor angirber han scorer mål , han har talent og en stor karriere foran sig. Han har den samme alder nu som jeg havde da jeg kom til Real Madrid. Jeg håber han bliver en ny Ronaldo og kommer til at give os ligeså meget som Ronaldo.
Spørgsmål: Hvis det går godt med Benzema kommer man ikke til at mangle David Villa.
Svar: Vi så David Villa med mange nerver på under Confederations Cup i Sydafrika. Det at have mulighed for at skrive kontrakt med en af de store kan nogle gange få dig til at miste koncentrationen og jeg tror at Villa synes det var en skam at han ikke kom til Real Madrid. Han ville have været en god spiller for Real Madrid. Jeg tror også at han ville have haft det fantastisk her.
Spørgsmål: Og bag alle disse nye indkøb står Florentino Perez. Hvad synes du om at han er tilbage ?
Svar: Jeg vidste ikke hvornår han ville vende tilbage men jeg vidste at han ville komme tilbage en dag. Udover det at være en stor præsident har Florentino ånden i Real Madrid “El Madridismo” i blodet. Det er ikke det samme at have en præsident der føler ånden i klubben som det at have en der er præsident for forretningernes skyld eller en eller anden anden grund. Fansene og vi spillere er meget optimistiske med hans tilbagevenden fordi det projekt han har skabt ville der være meget få andre præsidenter der ville være istand til at skabe.
Spørgsmål: Ved du at du er præsident’s højre øje.
Svar: Man, højre øje, nej. Det eneste jeg er er at jeg er det eneste indkøb fra Florentino’s første periode som præsident i Real Madrid der er tilbage. Dette betyder samtidigt en forpligtigelse til at vise at den tillid han viste mig skal jeg give tilbage for at han kan føle sig stolt af de penge han betalte herfor.
Spørgsmål: Føler du dig stolt over at være den eneste tilbageblivende spiller der kom til klubben i Florentino’s første periode som præsident?
Svar: MMM ja især fordi i fodbolden er der ingen hukommelse man bliver nødt til at vise hver eneste ene sæson at man har det niveau der kræves for at være med.
Spørgsmål: Når vi nu snakker om hukommelse hvad siger hukommelse med hensyn til Raul ?
Svar: Selvfølgelig. Raul er et eksempel for alle. Han vil være en del af Real Madrid resten af livet og det er en stor glæde at have ham som eksempel og som anfører og leder af omklædningsrummet.
Spørgsmål: Hvis Real Madrid ikke vinder nogen titel i år vil det være en fiasko ?
Svar: Alle er meget optimistiske og vi går efter at vinde alle tre titler. For at lykkes kræves en vis tilvendingsperiode.
Spørgsmål: Har du allerede noteret datoen 22 maj 2010 i din kalendar ?
Svar: En sådan mulighed kan vi ikke lade gå fra os. Spille en finale i Champions League på vores eget stadion og foran vore egne fans. Det er en mulighed man kun får en gang i livet.
Spørgsmål: Er det en stor chance eller lægger det blot ekstra pres på jer.
Svar: Ekstra pres nej. Det at spille i Champions League har vi mulighed for hvert eneste år. Men det at kunne spille finalen på vores eget stadion er noget meget smukt.
Spørgsmål: Og at vinde over FC Barcelona i finalen ?
Svar: Hvor skal jeg skrive under for at få en sådan afslutning ? Jeg er klar til at skrive under med det samme!
Spørgsmål: Er det muligt at vinde the treble ?
Svar: Ja selvfølgelig. Der er tale om tre turneringer og mange kampe men hvis vi undgår skader og hvis spillerne holder deres niveau kan vi være med helt fremme i alle tre turneringer.
Spørgsmål: På det personlige niveau hvad er dine mål for denne sæson?
Svar: At vende tilbage til at være den Sergio Ramos vi kender fra de 3 første sæsoner i Real Madrid og at glemme den sidste sæson. Jeg har altid haft en ambition om at have succes og forhåbentlig kan jeg blive ved med at spille fodbold mange år endnu.
Spørgsmål: I år får du stor konkurrence på pladsen som højre back. Hjælper det dig til fortsat at blive bedre ?
Svar: Ja, helt sikkert. Konkurrence er altid godt til træning. Du ved at hvis du ikke er 100% du risikerer at blive sat af holdet. Derudover med to kampe om ugen rotationerne er utroligt godt for spillerne. Man bliver nødt til at dosere spilletiden for hver spiller i truppen for at alle spillere er helt friske noget vi manglede sidste år men som vi kan gøre i år.
Spørgsmål: Og i juni måned kommer så VM.
Svar: Vi har en stor mulighed for at indskrive os i historien med dette landshold. Det at komme til et VM efter at have vundet et EM er en stor mulighed for et fantastisk godt landshold. Vi er en gruppe af spillere der kender hinanden ud og ind. Der en stemning i truppen og en opgavefordeling som der ikke er noget andet landshold der har og dette giver sig udtryk på banen.
Spørgsmål: Det virker som om at Del Bosque har lavet en stille og rolig transition og er fortsat med at vinde kampene.
Svar: Den måde Vicente omgås spillerne på er rimelig god. Han har et godt forhold til alle spillere. Det han bliver nødt til at sige til en spiller siger han direkte til spilleren og han forstår at få dig til at yde det maksimale. Han udfører en meget vigtig rolle for dette landshold.

Reklamer

Tags: , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: