Ægte Real Madrid trøje | Falsk Real Madrid trøje

Analyse.
Uden for Estadio Santiago Bernabeu bliver der på selve kampdagen solgt falske Real Madrid trøjer. Altså trøjer der ikke er lavet på licens fra adidas og ikke har det officielle tryk på. Trøjerne er lavet i en kvalitet og en stil der gør det let at se forskel på kopi trøjen og på originalen.
Real Madrid tjener penge for hver eneste Real Madrid trøje der sælges fra adidas. Imidlertid tjener klubben formentlig ikke noget på kopi trøjerne. Man kan derfor undre sig over hvorfor klubben tillader salget af kopivarer umiddelbart foran næsen og på en sådan måde at det må være en fuldt accepteret praksis.
Herunder kan man se kopitrøjerne. Benzema havde nummer 19 i sæsonoptakten inden Robben blev solgt til FC Bayern. Derfor er trøjen trykt med “Benzema 19” og ikke “Benzema 11”.

Real Madrid kopitrøjer med uofficielt tryk

Real Madrid kopitrøjer med uofficielt tryk


Som man kan se af prisskiltet er prisen 30 € og selvom der er skrevet Real Madrid på trøjen er der ikke nogle adidas logoer. Der er heller ikke nogle Real Madrid logoer indgraveret i trykket og selve stoffet er tynd polyester ikke noget der bare minder om adidas ClimaCool eller lignende. Det vil sige at langt de fleste potentielle købere vil ikke være i tvivl om at dette ikke er en ægte trøje og at der er forskel mellem kopien og den ægte vare. Og ydermere vil andre personer hurtigt være istand til at bedømme at der er tale om en kopi og ikke en ægte trøje.
Udover at sælge kopitrøjerne bliver tidligere sæsoner’s adidas trøjer også solgt udenfor stadion – dog til nedsat pris og IKKE i Real Madrid’s egen shop men i boder på gaden. Trøjerne der ses på billedet herunder er fra sæsonen 2006/07 og har en smule lilla som det definerende træk. Dette er vigtigt! Selvom hverken sp<nnsor , logo , trøjefabrikant skifter fra år til år er det vigtigt at trøjerne er klart forskellige fra sæson til sæson. Man skal ikke være i tvivl om hvad der er dette års model og hvad der er sidste års model. Der skal være et incitament hos forbrugeren i dette tilfælde fodboldfan'en til at anskaffe sig den nyeste trøje. Ved at arbejde med detaljer som den lilla farve der kommer til at stå kraftigt frem på den hvide baggrund og senest med Real Madrid trøjen 2009/10 at arbejde med gule strejer og et særligt Bernabeu logo ja så markerer man klart denne forskel. Trykket og nye spillere understreger blot dette.
Gamle Real Madrid trøjer og Real Madrid kopi trøjer
Derfor kan man tillade at de gamle trøjer sælges udenfor stadion til nedsat pris fordi de henvender sig til et andet segment. Hvis der er et segment af markedet der er villig til at betale den fulde pris for trøjen der 70-75 Euros + eventuelt 15-30 € for trykket ja så er der et andet segment der synes at dette er for meget. De vil gerne have en Real Madrid trøje med er ligeglad med at det er den nyeste eller den helt ægte model. Disse kunder ville alligevel ikke købe den ægte vare og Real Madrid mister dermed ikke noget salg. Hvad der imidlertid også er vigtigt er, at de kunder / fans der gerne vil give fuld pris for den ægte vare at de får så meget værdi for pengene og at differencen til kopitrøjen eller den gamle trøje er så klar at de stadigvæk vælger at købe den nyeste trøje. adidas og Real Madrid får med udbredelsen af kopitrøjerne og de gamle trøjer så gratis reklame og en understøttelse af den brand værdi man får med at købe det nyeste og den ægte vare.
Ægte Real Madrid trøjer med officielt navn og nummer tryk

Ægte Real Madrid trøjer med officielt navn og nummer tryk


Hvad der imidlertid ikke ville være tilladt var hvis kopitrøjerne var lavet så tæt på originalen at man kunne være i tvivl om hvad der var hvad. Eller at kopitrøjen kunne siges at være ligesågod som originalen selvom man måske godt kunne se forskel.

Reklamer

Tags: ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: