De 10 største Real Madrid oplevelser: 6 – 10

Analyse:
Udover de ting der ligger direkte i forbindelse med Real Madrid’s hjemmebane Estadio Santiago Bernabeu som blev nævnt under punkt 1-4 findes der også nogle ting man gøre som ikke foregår på eller omkring Bernabeu.
Vi bringer her Real Madrid oplevelserne fra nummer 6 til 10 på listen.

6. Kamp på Alfredo Di Stefano stadion.
Hvis man ikke har mulighed for at komme ind og se førsteholdet ja så har Real Madrid en filial klub der hedder Real Madrid Castilla. Og mens adgangen til Ciudad Real Madrid er begrænset til socios og madridistas (medlemmer af klubben) ja så kan alle og enhver komme ind på stadion Alfredo di Stefano når der er kamp. Stemningen er ikke den samme som på Bernabeu og spillet måske heller ikke så godt. Men man har mulighed for at se næste generations talenter. Måske en enkelt eller to af disse spillere vil en dag optræde på førsteholdet i Real Madrid. Casillas, Guti, Granero, Raul og Arbeloa er alle kommet via den vej.

Alfredo di Stefano stadion hvor Real Madrid Castilla spiller

Alfredo di Stefano stadion hvor Real Madrid Castilla spiller

7. Besøg i Ciudad Real Madrid.
Real Madrid’s træningsanlæg ligger i det nordlige Madrid tæt på lufthavnen Barajas. Træningsanlægget ligger ved siden af stadion for andetholdet Real Madrid Castilla. Spillerne på Real Madrid’s førstehold træner i Ciudad Real Madrid og der er også lægefaciliteter og afslapningslokaler i komplekset. Hvis man er socio (altså medlem med stemmeret) eller madridista (indehaver af medlemskort (carnet madridista) uden stemmeret) kan man komme ind på området. Alle andre nysgerrige må nøjes med at se til udefra.

Indgang til Real Madrid's træningsanlæg Ciudad Real Madrid

Indgang til Real Madrid's træningsanlæg Ciudad Real Madrid

8. Se en Real Madrid kamp i fjernsynet på en bar.
Man får ikke stemning fra stadion men til gengæld får man behagelige opgivelser med mad og drikke samt muligheden for at se de vigtigste højdepunkter i langsom gengivelse.

Spansk bar - restaurant hvor man kan se fodbold

Spansk bar - restaurant hvor man kan se fodbold

9. Besøg Real Madrid’s officielle website.
En oplevelse der er helt uafhængig af geografisk placering er et besøg til Real Madrid’s officielle website. Siden findes på engelsk, spansk og japansk. Man kan der læse om seneste nyt, se spillerprofiler, se billeder og videoer og mange andre ting.

Real Madrid home page

Real Madrid home page

10. Læs dagen’s sportsavis på en bar eller en cafe mens man nyder en kop cafe.
I Spanien udkommer der 4 landsdækkende daglige sportsaviser. Derudover har de fleste andre aviser også en omfattende sportsdækning – læg dertil reportager i fjernsynet , månedlige fodboldmagaziner, Internettet, radio programmet med videre og man vil se at fodbold bliver dækket ned til mindste detalje.
Sportsaviserne er ganske på spansk men enhver reportage er dokumenteret med et stort billedmateriale og kampreferater følges af statistikker så selv hvis man ikke læser meget spansk vil man kunne forstå en hel del ved at åbne en sådan sportsavis.

den spanske sportspresse

den spanske sportspresse

Reklamer

Tags: ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: