Real Madrid fans fra hele verden

Rapport:
De store europæiske klubber ligger i hård konkurrence om at sikre sig fans og dermed markedsandele i andre regioner i verden hvor den professionelle fodbold ikke er så attraktiv som det de europæiske klubber kan tilbyde. De store klubber rejser derfor hver sommer til Asien eller til USA for at udbrede deres brand til disse nye lovende markeder. Da de lokale nationale klubber har en lang og rodfæstet tradition i de fleste europæiske og latinamerikanske lande er det svært at trænge ind på disse markeder og skaffe sig en stor fanskare. Imidlertid er fodbold som professionel sport ret ny både i Asien og i Nordamerika og da disse områder er økonomisk velstående ser mange europæiske klubber muligheder for at avancere her.
De fleste fans er dog stadigvæk lokale og specielt når det drejer sig om at gå på stadion er det selvfølgelig primært de fans der bor i området der har lejlighed hertil.

Real Madrid fans of all ages

En af de klubber der er meget aktiv både i Asien og i USA er Real Madrid. Mange mener f.eks. at klubbens køb af David Beckham primært var for at forbedre sin position i Asien hvor Becks er yderst populær. Men det at Real Madrid har en fanbase i Asien og i USA betyder også at disse fans rejser til Europa for at følge deres hold. Man kan derfor se fans fra hele verden på Bernabeu selvom de fleste tilskuere er fra Spanien.

Japanese fans with camera in hand

Selv fra USA at land hvor “soccer” som regel vurderes til at være blot den 5. største professionelle holdsport efter football , baseball , basketball og hockey og desuden også efter individuelle sportsgrene som motorsport , golf og tennis kommer der fans til Bernabeu for at prøve den europæiske soccer oplevelse.
Manden herunder har så vidt vides en New Orleans Saints trøje på med HOLT 81. Man kan samtidigt bemærke at trøjen er anderledes end europæiske fodboldtrøjer derved at den har nummer på skuldrene. Der er også nummer foran på trøjen som kendes fra landsholdstrøjerne i fodbold men ikke nogen trøjesponsor!

Real Madrid fan Holt 81 jersey

Reklamer

Tags: , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: