De mest populære klub websites! | Real Madrid website

Analyse:
Hvordan er Real Madrid’s popularitet på Internettet sammenlignet med FC Barcelona og andre store klubber såsom Manchester United og Liverpool FC ?

I følge Alexa så er Real Madrid den 5792 mest populære website i verden (google er nummer 1).
Mens realmadrid.com er den 481 mest populære website i Spanien. Real Madrid henter 29,8% af traffiken til website i Spanien. (dækker både domænet realmadrid.es og realmadrid.com)

FC Barcelona og fcbarcelona.com er nummer 7695 i verden og nummer 945 i Spanien. (heri er også inkluderet klubbens andet domæne fcbarcelona.es). FC Barcelona henter kun 22% af website brugerne i Spanien.
fcbarcelona.cat tæller selvstændigt og er nummer 11185 i verden og nummer 1028 i Spanien. 31,9% af brugerne kommer fra Spanien.

Den formentlig 3. største klub i Spanien Valencia CF er nummer 163067 i verden og nummer 5702 i Spanien.
Ikke overraskende henter Valencia mere traffik i Spanien end de 2 andre da klubben ikke har samme fanbase internationalt. 59% af alle brugere er fra Spanien.
Valenciacf.com står som nummer 71943 i verden og som nummer 2635 i Spanien. 57,7% fra Spanien. Hvor de 2 websites står uafhængigt af hinanden er lidt svært at vide…

Internationalt er det primært de engelske klubber der er store på globalt plan.
Manchester United er nummer 2332 i verden på websiten manutd.com og nummer 349 i Storbritanien. 20,6% af besøgerne kommer fra England.
Liverpool FC nummer 3814 i verden mens klubben’s website er nummer 332 i Storbritanien. Konklusion! Liverpool henter en større del af sine fans lokalt i England end Manchester United gør. Man Utd har til gengæld større global udbredelse. 35,9% af Liverpool’s website visitors kommer fra England.
Arsenal er nummer 3093 i verden mens klubbens website er den 377 mest besøgte på de britisk øer. Arsenal har 26,6% af trafikken til egen website fra England.
Den sidste af “the big four” de 4 store klubber i England Chelsea FC er nummer 8261 i verden og nummer 894 i England og ligger altså langt efter de 3 øvrige. Det kan have noget at gøre med at Chelsea FC først for alvor begyndte at gøre sig da klubben blev overtaget af Roman Abramovic omkring år 2004 og derfor ikke har haft så lang tid til at opbygge en fanbase og skabe resultater på banen og dermed en legacy som de andre. Chelsea henter 27,5% af besøgende i England og resten internationalt.

Tysklands største klub FC Bayern med websiten fcbayern.de er en beskeden nummer 69280 i verden og blot nummer 4504 i Tyskland. Men muligvis er data lidt skæve da der måske ikke er indsamlet så mange data angående tyske brugeres Internet vaner. 85,3% af alle brugere til fcbayern.de kommer fra Tyskland.

AC Milan er nummer 10451 i verden og nummer 496 i Italien. 43,2% af al traffik kommer fra Italien.
Juventus er nummer 29120 i verden og nummer 936 i Italien. på juventus.com. 60,3% fra Italien.
Juventus er nummer 48313 i verden og nummer 1900 i Italien på juventus.it. 68,7% fra Italien.
Hvorfor de 2 domæner ikke er lagt sammen af Alexa vides ikke men måske det har noget at gøre med url strukturen.
Inter er nummer 6369 i verden og nummer 217 i Italien og er således den italienske klub med flest besøg til sin website. 63,5% af al traffik til Inter’s website kommer fra Italien.
Så umiddelbart virker det som om at AC Milan er den største italienske klub internationalt hvilket måske også hænger sammen med klubben’s gode resultater i Champions League i den periode hvor europæisk fodbold for alvor blev til et globalt fænomen.

De to store international forbund har også hver en website.
fifa.com er nummer 1116 i verden. Flest besøgende kommer fra Egypten og Sydafrika – hvilket måske har noget at gøre med den nyligt afholdte African Nations Cup og VM senere på året i Sydafrika.
uefa.com er nummer 1830 i verden. Flest besøgende kommer fra Italien, Japan og Tyskland. Det selvom der ikke er japanske hold der deltager i UEFA’s turneringer.

Reklamer

Tags:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: