UEFA Champions League Finale bold 2010 | Finale Madrid 2010 kampbold

Nyhed:
Den officielle UEFA Champions League Finale bold der skal bruges til Champions League finalen d. 22 maj 2010 på Estadio Santiago Bernabeu i Madrid offentliggøres d. 9 marts klokken 13:00 – 2010 på Bernabeu ved en ceremoni hvor repræsentanter fra UEFA, adidas og Real Madrid vil være tilstede.
Det er 10. år i træk at adidas leverer en særlig Finale bold og der er derfor tale om et jubilæum. Bolden vil derfor symbolisere dette jubilæum ved at have et lille logo fra hver af 9 foregående Finale bolde indgraveret samt selvfølgelig logoet for Madrid 2010.

Champions League Finale 2010 kampbold | Finale Madrid

Køb den officielle Champions League 2010 Finale Kampbold her!

Designet af Finale bolden prøver at integrere nogle elementer der karakteriserer værtsbyen. Da der var Finale i Rom 2009 var farven på bolden således en mørk rød farve kendt fra tidlig etruskisk kunst og logoet indbefattede Rom’s måske mest berømte varetegn Kolliseum.
Med Madrid er farven således mørk rød som den kendes fra landet’s flag og fra andre sammenhænge. Symbolikken kan relatere til blodet fra tyrefægtning eller den brændende sol eller den afbrændte jord eller den kraftige vin. Alle elementer der indgår som nogle af de primære karaktaristika for Spanien.

Selve Madrid Finale 2010 logoet som kan ses herunder inkorporerer forskellige mønstre som de kendes fra spansk kunst og dermed også symboliserer Madrid og ligeledes en fodbold. Farven er sandfarver, brændt jord, som det kendes fra La Mancha og den indre del af de iberiske halvø hvor Madrid er placeret.

Men som sagt fordi bolden er en jubilæumsbold er selve det lokale tema for værtsbyen nedspillet i år til fordel for at repræsentere de 9 tidligere Finale bolde der hver er repræsenteret med et logo på bolden.
Læs mere om Champions League Finale Madrid 2010 bolden her! (På engelsk).

Madrid Finale 2010 logo | Champions League Finale 2010 logo
Billedet er fra Getty images.

Reklamer

Tags: , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: